vineri, 24 septembrie 2010

ALIMENTAŢIE SĂNĂTOASĂ

<< Astăzi, în anul 2010 - secolul XXI (secolul GLOBALIZĂRII comunicaţiilor, comunicării, transporturilor, GLOBALIZĂRII din sfera politicii, a economiei etc.) rasa umană - homo sapiens sapiens (în ansamblu) este prinsă (captivă) în "vârtejul" GLOBALIZĂRII, al imitismului şi al copiismului. Din nefericire GLOBALIZAREA are, pe lângă componentele şi manifestările pozitive (unele chiar indispensabile), are o serie întreagă de componente şi manifestări negative, unele extrem de nocive (unele vizibile, camuflate, subterane, invizibile sau complet necunoscute - deci ignorate TOTAL). Unele dintre cele mai nocive manifestări ale globalizările le constituie GLOBALIZAREA folosirii aditivilor alimentari (ne referim în principal la aditivii sintetici/artificiali/"copii" sau imitaţii ale celor naturali) şi, în anumite cazuri, răspândirea accentuată şi, aproape de necontrolat (oricum, dificil de monitorizat) a OMG/GMO (Organisme Modificate Gernetic). Problemele generate de consumarea frecvent (des) şi în cantităţi destul de mari a TOXINELOR alimentelor, chiar a apei potabile, a sucurilor şi a diverselor băuturi alcoolice sau nealcoolice constau în efectele nocive (TOXICE) nevizibile asupra organismului uman (deci asupra consumatorului direct - primar) cât şi asupra GENOMULUI UMAN, ceea ce înseamnă că POT SĂ APARĂ anumite mutaţii genetice generate şi de consumul de toxine sintetice dar şi naturale (care, uneori pot îmbrăca forma de aditivi alimentari). Efectele negative se transmit (în anumite cazuri) genetic, deci la urmaşi (posibil la distanţă de generaţii distanţă de consumatorul primar - din anul 2010 de exemplu). Dacă adăugăm la poluarea organismului cu aditivi toxici (anumite categorii de E-uri) şi poluarea generată de aerul viciat, de pesticide, de anumite componente din cosmetice, de ape necorespunzătoare, de expunerea la soare în anumite zone geografice şi la anumite ore ale zilei, la care se adaugă şi alte tipuri de agenţi poluatori (cunoscuţi şi necunoscuţi, vizibili şi invizibili, contracaraţi sau ignoraţi, etc.), nu vom mai mira de faptul (dovedit ştiinţific) că, tulburările de metabolism, de bioritm, de de ciclu menstrual devin tot mai frecvente, parte a vieţii cotidiene. Noi, în calitate de consumatori, putem evita (în anumită măsură) poluarea organismului nostru şi a Planetei Albastre cu tot felul de toxine, de radiaţii diverse etc. (Pentru mai multe date şi informaţii puteţi naviga pa Internet, puteţi cumpăra cărţi şi diverse publicaţii şi puteţi consulta lucrările VIAŢĂ ŞI SĂNĂTATE ... PENTRU O VIAŢĂ SĂNĂTOASĂ şi GLOBALIZAREA ŞI NOILE PERSPECTIVE ALE STATULUI: STATUL NAŢIONAL ÎNTRE COLAPS ŞI SUPRAVIEŢUIRE, vol. 1, (vezi capitolul despre POLUAREA mediului, alimentară, cosmetică, electro-magnetică etc.) , autor (analist) Răzvan-Ioan TULPAN, SIBIU, 2010, INDEPENDENT.***) >>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu