miercuri, 6 februarie 2013

Pr.-Părintele ARSENIE PAPACIOC şi Preotul-Părintele Justin PÂRVU - Despre Credinţa ORTODOXĂ - despre BISERICĂ: "Şi dacă un ins o susţine acolo, nu e un singur ins acolo, E BISERICA ÎNTREAGĂ ACOLO, în el." - Pr. PAPACIOC

< Preotul-Părintele ARSENIE PAPACIOC:
"Fiecare ins [creştin ortodox] este obligat să se pună la punct, şi, 
dacă a făcut un mare efort, a devenit o mare forţă. Şi acolo e Biserica [Hristos]
la ăla care e pus la punct. Unde e Adevărul, acolo e Biserica. Şi dacă un ins o susţine acolo, nu e un singur ins acolo, e BISERICA ÎNTREAGĂ ACOLO, în el
Pune-te la punct tu, pentru că eşti un microcosmos în care se oglindeşte un macrocosmos."
[pp. 38-39]

"NE-AM ÎNVĂŢAT SĂ CONSUMĂM TIMPUL, ÎN LOC SĂ ÎL FOLOSIM [...]"
[p. 121]

"PENTRU CĂ NU POŢI SĂ REZIŞTI CU JUMĂTĂŢI DE MĂSURĂ ÎN VIAŢĂ"
[p. 124]

"NU EXISTĂ TINEREŢE ŞI BĂTRÂNEŢE ÎN MATERIE DE CREDINŢĂ"
[p. 72]

[Sfântul Duh vorbeşte, acţionează şi se manifestă în şi prin cel cu adevărat Credincios ...
şi atunci cele ce se întâmplă sunt de la Dumnezeu şi nu de la om, ceea ce e foarte bine.]
(nota mea)
[Din cartea de mare folos sufletesc/duhovnicesc,
"Viaţa Părintelui ARSENIE PAPACIOC. Testament. Cuvinte de folos" ***,
Editura Areopag, Ed. Meditaţii, Bucureşti, 2012] 
Pr. ARSENIE Papacioc: http://www.youtube.com/watch?v=NJcXqitdcxU ;
Pr. TEOFIL PĂRĂIAN: http://www.youtube.com/watch?v=cu4cvJBhCsM ;
Pr. ARSENIE BOCA: http://www.youtube.com/watch?v=IE5pRg5ZTfw .



Preotul-Părintele Justin Pârvu

"Lumea a ajuns la culmea desfrâului şi imoralităţii, încât homosexualii şi criminalii [infractorii] au ajuns modelele societăţii",

(ne spune Preotul-Părintele Justin Pârvu în cartea "NE VORBEŞTE PĂRINTELE JUSTIN" (vol. 2), Petru Vodă, februarie 2013, p. 27;

din interviul cu Părintele Justin PÂRVU, interviu publicat şi în Revista de credinţă ortodoxă "ATITUDINI", nr. 15, 2011, http://atitudini.com/ ) ...
Să ne amintim mereu de Cuviosul Justin Pârvu!

"20. Zis-a deci Domnul: <<Strigarea Sodomei şi a Gomorei e mare
şi păcatul lor cumplit de greu.
   21. Pogorâ-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat aşa
cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să ştiu>>."
[Facerea (Geneza) cap. 18, 20-21]
http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=18
[Sfânta Scriptură (BIBLIA), Facerea (Geneza) cap. 18, 20-21].
Sfânta Scriptură, Editura Institutului Biblic şi de Misiune al B.O .R. - Bisericii Otrodoxe Române.

la aceştia se adaugă (spunem noi şi alţii), se adaugă ca "modele" intens mediatizate, curvele, corupţii, oamenii superficiali şi beţivani, chefliiIi, dar şi descentraţii, egocentriştii şi egocentristele, MĂŞTILE şi NONVALORILE - oameni care totuşi sunt oameni! ... dar sunt indivizi / individe fără o moralitate, fără de credinţă, fără verticalitate, fără bun simţ ... deşi nimeni nu e perfect, dar totuşi deşi toţi oamenii trebuie respectaţi şi iubiţi ca oameni, totuşi aceştia, ca indivizi, nu fac cinste neamului omenesc, aceştia necinstesc pe Dumnezeu şi strică ortodoxia, încearcă să surpe credinţa strămoşească jertfelnică creştină-ortodoxă! Să nu uităm că ei se pot îndrepta ... dacă vor şi dacă SE ROAGĂ CU ADEVĂRAT LUI DUMNEZEU, Maicii Domnului,  SFINŢILOR, SFINTELOR ... cuvioşilor ... NOI NU ARUNCĂM CU PIETRE ÎN UNII CA ACEŞTIA, CĂCI TOŢI AVEM GREŞELI ŞI PĂCATE, ci le atragem atenţia că cele rele nu sunt de la DUMNEZEU, iar una dintre milosteniile sufleteşti este tocmai aceea de A ÎNDREPTA PE CEI CARE GREŞESC, CĂCI deşi toţi suntem cu greşeală, TREBUIE SĂ NU NE LĂSĂM CONTROLAŢI DE POFTELE EXAGERATE ŞI RELE, ci noi să CONTROLĂM POFTELE, CĂCI SE POATE. CEI STRÂMBI NU POT FI MODELE PENTRU ALŢII!!!
SĂ FIM CINSTIŢI UNII CU ALŢII, CINSTIŢI CU NOI ÎNŞINE ŞI DREPŢI ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU şi să recunoaştem cu toţii că derapajele amintite nu sunt ceva de laudă ci, din contră, sunt lucruri de ruşine! Deci nu suntem de acord cu preamărirea şi nici cu lăudarea în mass-media a derapajelor legate de orientările sexuale ale oamenilor! CEEA CE NU E FIRESC ŞI NORMAL, NU E nici FIRESC şi  nici NORMAL! SCURT! "3. Iar desfrâu şi orice necurăţie şi lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinţilor;" (Efeseni 5, 3). ADEVĂRUL ESTE ADEVĂR şi albul este alb, iar negrul este negru, nu e alb! Deci, cel ce cade şi rătăceşte, să se ridice şi să se îndrepte, căci este loc pentru toată lumea!
Iisus Hristos spune în NOUL TESTAMENT - ÎNDRĂZNIŢI, CĂCI EU AM BIRUIT LUMEA! [aprox.]
  Vezi Efeseni 5, 3-7 (Epistola Sfântului APOSTOL PAVEL din Noul Testament cu PSALMII, din Sfânta Scriptură) - unde Sfântul Apostol Pavel atrage atenţia:
"3. Iar desfrâu şi orice necurăţie şi lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinţilor;
4. Nici vorbe de ruşine, nici vorbe nebuneşti, nici glume care nu se cuvin, ci mai degrabă mulţumire.
5. Căci aceasta s-o ştiţi bine, că nici un desfrânat, sau necurat, sau lacom de avere, care este un închinător la idoli, nu are moştenire în împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu.
6. Nimeni să nu vă amăgească cu cuvinte deşarte, căci pentru acestea vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.
7. Deci să nu vă faceţi părtaşi cu ei."
[Efeseni cap. 5, 3-7] >>


*********************************************************************************************
Autorul Răzvan-Ioan TULPAN din Sibiu, vă informează:
                                LA TOATE CELE 9 CĂRŢI SCRISE PÂNĂ ACUM (sau în lucru), autorul  Răzvan-Ioan TULPAN acordă, din banii încasaţi, sprijin şi ajutor (după cum este specificat în fiecare carte (titlu şi exemplar)) prin programul "PPSS"! Sfântul APOSTOL PAVEL ne îndeamnă să ne îngrijim de femeile văduve şi de copiii orfani şi să facem milostenie, cu tot gândul bun!
 Din banii încasaţi la vânzarea exemplarelor din cartea "GLOBALIZAREA ŞI NOILE PERSPECTIVE ALE STATULUI: STATUL NAŢIONAL ÎNTRE COLAPS ŞI SUPRAVIEŢUIRE (vol. 1), Sibiu, 2009, autorul cărţii, D-nul Răzvan-Ioan TULPAN dăruieşte, la fiecare exemplar vândut, câte 1 RON (variabil, în funcţie de preţul cărţilor), (sub formă de bani sau produse, în momentul în care se adună sume de cca 100 RON), pentru ajutorarea copiilor orfani ai jandarmilor români!
 Astfel, la fiecare titlu (carte) autorul acordă un anumit procent (sumă) variabil sub formă de bani cash sau / şi produse pentru diferiţi oameni aflaţi în nevoie!
DOAMNE-AJUTĂ!
************************************************************************************************************    
Vă informăm că la data de 24 iunie 2013 deja exista o persoană F. (D-nul F. cu familia - mama sa) inclusă în programul "PPSS" - Programul de Protecţie Socială Specială, program creat şi implementat de Dnul Răzvan-Ioan TULPAN, autorul cărţilor. Includerea persoanelor în programul "PPSS" înseamnă acordarea unui ajutor financiar sau / şi material persoanelor incluse în program în calitate de beneficiari ai sprijinului. În urma vânzării de cărţi ale autorului Răzvan-Ioan TULPAN (adică a unor exemplare din cărţile autorului), o parte din banii încasaţi este şi va fi folosită în programul "PPSS" pentru sprijinirea membrilor-beneficiarilor programului, adică a anumitor persoane aflate în dificultate, precum copii orfani, persoane cu handicap, oameni ai străzii, alte peroane, şcolari ş.a..
Aş fi bucuros ca, tot mai mulţi oameni să sprijine pe cei aflaţi în nevoie, pro bono - pentru binele public, pentru binele societăţii, al semenilor care cu adevărat au nevoie de sprijin şi care chiar nu se pot descurca singuri din motive obiective reale!!! ... căci oricare om poate ajunge la nevoie, cu o problemă ori cu alta ... căci viaţa e lungă şi plină de surprize, unele plăcute ... altele, mai puţin plăcute!

De asemenea am efectuat o donaţie în valoare totală de cca 100-110 RON în perioada de dinaintea Crăciunului 2014, ptr. fam. D. aflată în mare necaz. Donaţia este inclusă în programul de sprijinire iniţiat de mine (autorul Răzvan Tulpan) din banii încasaţi din vânzarea cărţilor.
DOAMNE-AJUTĂ!
************************************************************************************************************

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu